Založ si blog

Ako dlho potrvá Vojna na Ukrajine? Budeme bojovať aj my?

Očakávať že Vojna na Ukrajine sa čoskoro skončí je veľmi nerealistické. História nám ukazuje príklady dlhotrvajúcich vojen, ako napríklad Tridsaťročná vojna v Nemecku, alebo Storočná vojna medzi Anglickom a Francúzskom. Rusko sankcie poškodili len minimálne, a Rusi sú odhodlaní ďalej bojovať. Aj preto, aj pre iné dôvody Vojna na Ukrajine môže trvať veľmi dlho.

Skúsim teraz predpovedať jej možný priebeh. Keďže Ukrajina má menej ľudí ako Rusko, ťahá za kratší koniec. Keď sa Ukrajina vyčerpá, budú dva možné scenáre vývoja. Prvý je ten že Ukrajina prehrá. Ja si myslím že toto Západ nebude chcieť dopustiť, lebo Rusko by po Ukrajine mohlo napadnúť ďalšie európske štáty.

Ako pravdepodobnejší sa javí druhý scenár vývoja, že Západ bude naďalej podporovať Ukrajinu, a to aj tak že tam začne posielať svojich vojakov.

Všetko bude závisieť od Ruska. Rusko túto vojnu začalo. Teraz pôjde o to ako dlho Rusko vydrží viesť vojnu, prípadne či sa vojna rozšíri do ďalších krajín.

Rusko má najvyššie percento rodín tvorených pármi rovnakého pohlavia

16.07.2024

Pri počúvaní jednej ruskej youtuberky, som sa dozvedel zaujímavú vec – Rusko má najvyššie percento rodín tvorených pármi rovnakého pohlavia – mamou a starou mamou.

Moje plastikové dobrodružstvá – Focke wulf Fw 190 A-8/R2 v 1/72 od Eduardu

15.07.2024

Focke Wulf Fw 190 a Messerschmidt Bf 109 boli najrozšírenejšie nemecké stíhacie lietadlá Druhej svetovej vojny. Bf 109 mal podobne ako Spitfire tú chybu že mal kolesá hlavného podvozku blízko seba, čo robilo lietadlo nebezpečným pri štarte a pristátí. Kvôli tejto chybe sa na Bf 109 mnoho pilotov zabilo. Dá sa povedať že Fw 190 bolo najlepšie masovo rozšírené nemecké [...]

Osudová žena

12.07.2024

Nemohol uveriť tomu, že sa mu ju podarilo získať. On bol len bezvýznamný básnik, ona vynikajúca hudobníčka. Keď sa pozeral do svojej minulosti, tak pred tým ako ju spoznal, ako keby ani nežil. A po tom čo vstúpila do jeho života, ako keby jeho bytie ožiarili slnečné lúče. Jeho dni sa premenili na bláznivý film, plný bizarných momentov. Jej úžasná osobnosť, jej [...]

Devínsky amfiteáter, dron, hrad Devín

Taraba vs. Vallo. Minister chce vyvlastniť hrad Devín, spomína aj vzácny amfiteáter. Kritizuje mesto, že sa nestará o pamiatky

27.07.2024 16:00

Primátor odkazuje ministrovi, že si hrad vziať nedajú a minister nevie, o čom hovorí.

paríž, police, OH

Polícia v prvý deň olympijských hier v Paríži zmarila protest proti zmene klímy

27.07.2024 15:48

Aktivisti plánovali obsadiť most Pont des Arts cez Seinu, kde sa len pár hodín predtým konal otvárací ceremoniál olympijských hier.

gaza, izrael, palestína

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynulo najmenej 30 ľudí

27.07.2024 15:16

Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s Hamasom.

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 378290x
Priemerná čítanosť článkov: 1659x

Autor blogu