Založ si blog

Smrť zo studne

Uprostred čierneho lesa bola dedina a v nej stála studňa v ktorej bývala smrť. Raz v noci prišlo k studni dieťa. Smrť si ho všimla.

Ako sa voláš? Spýtala sa ho. Dieťa počulo hlas zdola, tak sa nahlo nad studňu aby lepšie počulo. Ako sa voláš?, opakovala otázku smrť. Dieťa povedalo svoje meno.

A kde máš rodičov, pýtala sa smrť ďalej. Otca nemám a mama musí teraz pracovať, prezradilo dieťa.

Keď smrť zistila že rodičov dieťaťa sa nemusí obávať, začala liezť hore. Vyzerala ako veľký pavúk, mala osem dlhých nôh, pomocou ktorých sa šplhala po kamenných stenách studne.

Keď vyliezla von a dieťa ju uvidelo, veľmi sa zľaklo. Chcelo utiecť, ale smrť bola rýchlejšia – chytila ho a vrátila sa s ním dole.

Tam tesne nad vodnou hladinou sa nachádzala jaskyňa v ktorej držala unesené deti.

Medveď v Bratislave naháňal hipstera (moja fikcia)

18.04.2024

Niekde v Bratislave: Mladý, asi tridsaťročný muž s hustou bradou a účesom čo vyzerá ako keby sa mu niekto vykakal na hlavu, si dal vegánske rizoto a sójový drink vo svojom obľúbenom podniku. Potom vyšiel von a vystrel sa na lavičke. Vytiahol tablet, prstom lenivo hladil displej. Takto, nehybne, iba s prstom jemne kĺzajúcim po obrazovke tabletu, tam ležal asi hodinu. Pohľad na [...]

Niet nad dobré susedské vzťahy

17.04.2024

Jožko Cígeľ bol slepý. Žil biedny život ťažko zdravotne postihnutého, ľudí sa stránil a zo svojho bytu len málokedy vychádzal. Jeho jedinou radosťou bola pastierska píšťalka. Hrával na ňu každý deň, raz veselé a inokedy smutné melódie. Všetko bolo v poriadku až do chvíle kým sa do bytu nad ním neprisťahovala slobodná matka s troma malými deťmi a dvoma psami. Tá [...]

Ľudia napadnutí medveďmi si za to môžu sami! Mali sedieť doma

16.04.2024

Viete čo je victim blaming? Je to obviňovanie obete. Tí ktorí obviňujú obete hovoria, že obeť si za svoju ujmu môže sama. Napríklad znásilnenej žene povedia že provokovala. Victim blaming je častý aj keď ide o útoky medveďov na ľudí. Vraj napadnutí ľudia si za to môžu sami, nemali chodiť mimo turistických chodníkov, nemali zbierať huby, bylinky, prípadne nemali [...]

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 206
Celková čítanosť: 328058x
Priemerná čítanosť článkov: 1593x

Autor blogu