Založ si blog

Starček ktorý všetkých prežil

Od mala bol taký psychicky labilnejší. Keď sa v škole zaľúbil do spolužiačky a tá ho odmietla, rýchlo sa prehupol z lásky do nenávisti. Začal jej znepríjemňovať život, a pred kamarátmi aj pred ňou hovoril že si podreže žily.

Keď mu nejaká dala košom, tak sa vyhrážal samovraždou, keď s nejakou chodil a pohádali sa, vyhrážal sa jej, že sa zabije.

Keď ho kvôli flákaniu sa vyhadzovali z roboty, povedal šéfovi že sa obesí na najbližšom strome. Samozrejme, neobesil sa a o nejaký čas sa mu podarilo nájsť si novú prácu.

Ako tridsaťročný sa oženil. Prvé mesiace manželstva sa správal vzorovo, potom sa prestal snažiť. Nepomáhal žene s domácimi prácami, neupratoval po sebe, začal piť. Vždy keď sa pohádali, tak sa jej vyhrážal že sa zabije.

Keď podrástli jeho deti, tak sa samovraždou vyhrážal aj im.

Keď mal päťdesiat rokov, ušla od neho žena. Vtedy prisahal že sa zabije. Jediný z rodiny kto mu zostal bol syn Karol. Budil ho v noci a vylieval si pred ním srdce. Keď sa so synom pohádali, tak sa mu vyhrážal že sa obesí. Tak sa obes, povedal jeho syn. Keď to jeho otec počul, veľmi sa urazil, ale neobesil sa.

Keď sa dostal do druhej puberty, začal behať za mladšími ženami. Keď ho odmietali, vyhrážal sa im samovraždou.

Ubehlo niekoľko desaťročí. Stal sa z neho starec. Zhrbený, zošúverený. S tvárou plnou hlbokých vrások, s ústami bez zubov.

Čo sa ten narozprával druhým že sa zabije, ani spočítať sa to nedá. Ale nezabil sa. Stále je tu. Prežil všetkých spolužiakov, prežil všetkých kolegov zo všetkých svojich zamestnaní, prežil svoju manželku a dokonca aj deti. Dožil sa sto rokov.

Výber z mojej obľúbenej hudby – dnes niečo od The Orb

27.03.2024

Pokračujem v písaní o hudbe deväťdesiatych rokov. Vtedy, v časoch mojej mladosti som počúval The Orb, britskú kapelu hrajúcu elektronickú hudbu. Myslím si že The Orb mali svoje najlepšie roky práve v deväťdesiatych rokoch, vtedy vydali svoje najlepšie albumy, ako napríklad The Orb’s Adventures Beyond The Ultraworld (1991), U.F.Orb (1992), Orbus Terrarum (1995), Orblivion [...]

Výber z mojej obľúbenej hudby – dnes niečo od The Prodigy

25.03.2024

Dnes sa vraciam do deväťdesiatych rokov, do čias keď som bol školák. Počúval som vtedy The Prodigy. Mal som rád ich druhý album, Music for the Jilted Generation. Keď niekto povie The Prodigy, tak mi ako prvé zídu na um pesničky ako No Good, Their Law, alebo Woodoo People. Myslím si že tento album má zvuk ktorý je pre nich charakteristický. Alebo teda aspoň pre mňa je to tak, [...]

Chudák medveď, v Liptovskom Mikuláši nebol dobrovoľne

22.03.2024

Tak podľa jedného zoológa máme agresívneho medveďa z Liptovského Mikuláša vlastne ľutovať. On je chudák, ktorý tam nebol dobrovoľne. Agresívne zviera ktoré treslo labou či pohrýzlo piatich ľudí, vrátane desaťročného dievčaťa, mohol vyplašiť napríklad pes. Musel to byť naozaj hrôzostrašný pes, keď toho medveďa dohnal až do Liptovského Mikuláša, ktorý sa [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 198
Celková čítanosť: 312756x
Priemerná čítanosť článkov: 1580x

Autor blogu