Založ si blog

Príručka účastníka referenda

Pozor, neprehliadnite tento článok. V nasledujúcich riadkoch si prečítate, čo by ste mali robiť počas referendového dňa, ak ste správni Slováci.

V prvom rade treba napísať, referendum, to je nástroj demokracie. My sa nedáme, my im ukážeme!

Keď sa dočkáte toho významného dňa, tak najlepšiu prvú vec ktorú môžete urobiť po tom ako sa ráno zobudíte je, že si dáte poldeci. To vám pomôže prísť na tie správne myšlienky.

Keď toto budete mať úspešne za sebou, môžete pokračovať tým že sa začnete rozprávať s niektorým zo svojich rodinných príslušníkov. Najlepšie urobíte ak začnete hovoriť, aký je Matovič a Heger zlý, aká hnusná je Čaputová. Dobre spravíte, ak budete hundrať a nadávať na zlý prehnitý Západ, ako nám tí hnusní západniari chcú zle a ako všetko zlé prichádza zo západu.

Potom si môžete dať ďalšie poldeci. Zapamätajte si, vždy sa nájde dôvod prečo piť. Pijete preto lebo Židia ovládajú svet, lebo žena sa vám kurví, alebo preto lebo váš syn je homosexuál. Proste vždy je dôvod prečo piť.

Potom opustíte svoj dom alebo byt, vyberiete sa na miesto na ktorom sa koná referendum a zahlasujete za zakotvenie možnosti vyvolania predčasných volieb do ústavy.

To najlepšie čo môžete urobiť potom, je vybrať sa do krčmy. Tam nájdete rovnako naladených ľudí. S nimi môžete piť a debatovať, najlepšie o politike, o konšpiračných teóriách, spomínať na zlatý socializmus a podobne. Vyjadríte svoje zhnusenie z našej prezidentky, vyjadríte ako milujete Fica, Kotlebu a Putina, ako Rusi hrdinsky bojujú proti banderovcom na Ukrajine, a ako by ste boli radi, keby prikvitli ožratí ruskí mužici aj k nám, ako v šesťdesiatom ôsmom.

V krčme čas ubieha ako voda a ani neviete ako, je večer a vy ste opitý. Takto to je správne, tak to má byť. Ale nezabúdajte čurať, lebo by sa vám mohlo teraz stať že sa pomočíte. A predsa len, keď sa vám niečo také stane na verejnosti, tak je to dosť trápne. Takže sa tomu snažte vyhnúť.

Pokiaľ vám cestou z krčmy príde zle, vygrcajte sa do trávy. Po príchode domov vyfackajte ženu ak bude papuľovať, potom pustite televízor tak, aby rušil všetkých susedov a tvrdo zaspite.

Na záver, ako bonus pridávam zopár rád, čo robiť nasledujúci deň: Takže, správajte sa veľmi dôstojne, tvárte sa ako keby sa včera nič nebolo stalo. Keby vám vaši rodinní príslušníci vyhadzovali na oči že ste boli opití, urazte sa. Hundrite akí sú Slováci hlúpi že neprišli v dostatočnom počte na referendum. Dajte si poldeci…

Ty špatúch!

01.05.2024

Keď som chodil do posledného ročníka na strednej škole, býval som na priváte. Cestou do školy som sa zvykol zastaviť na jednom mieste a zapáliť si. Raz keď som tam fajčil, videl som okolo prechádzať dievča asi tak staré ako ja, ktoré (ako som zistil neskôr) chodilo do školy pre mentálne a sociálne zaostalé deti. Pamätám si že keď išla okolo mňa, tak na mňa gánila [...]

Milota a jej deti

28.04.2024

Milota má prenajatý jednoizbový byt. Žije v ňom s tromi malými deťmi a dvoma psami. Ani chvíľu u nich nie je pokoj. Deti pobehujú po byte, dupú, kričia, hádžu hračky o zem, vozia sa na odrážadle po plávajúcej podlahe. Ako som už písal, Milotu spoznáte podľa divého medvedieho pohľadu. Hlas ktorý má, sa k tomuto jej divému pohľadu dokonale hodí. Má silný a veľmi [...]

Milota a jej demenciou postihnutá babička

27.04.2024

Milotinej babičke začína demencia. Keď niečo robí, tak to nikdy nedokončí, zabúda, keď rozpráva, nevie nájsť správne slová, býva často dezorientovaná a nevie kde je. Milota však našla spôsob, ako priebeh choroby u nej spomaliť. Tým zázračným prostriedkom je tanec. Ten odbúrava stres, dvíha náladu, a zlepšuje zdravie, fyzické aj psychické. Keď Milotina babička [...]

Partizánske / Prietrž mračien / Potopa / Pes /

Stačilo 15 minút. Po prietrži mračien vytopilo časť Partizánskeho, vyhlásili mimoriadnu situáciu

05.05.2024 10:42

Okrem mimoriadnej situácie vyhlásili aj tretí stupeň povodňovej aktivity.

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 214
Celková čítanosť: 338929x
Priemerná čítanosť článkov: 1584x

Autor blogu