Založ si blog

Poľovačka na tigra

Nedávno som sa na jednej chate stretol s partiou poľovníkov. Sedeli sme za stolom, jedli znamenitú divinu, pili alkohol (ja iba čaj) a počúvali rôzne, prevažne poľovnícke historky. Teraz vám sprostredkujem jeden z najzaujímavejších príbehov, ktorý som mal možnosť, si toho večera vypočuť. Udial sa pred rokmi, tu na Slovensku.

Poľovačka na tigra

Istý bohatý podnikateľ mal veľmi náročnú manželku. Neustále od muža vyžadovala darčeky v podobe kytíc kvetov, šperkov, či iných drahocenných vecí. Aby ju uspokojil, snažil sa vyhovieť jej nárokom, a plnil čo jej na očiach uvidel. Nakupoval jej topánky a drahé kožuchy. Kupoval exotické zvieratá. Napokon jej kúpil tigra.

Zviera žilo v klietke a náročná hysterka sa ním chodila kochať. Jedného dňa sa za nevyjasnených okolností dostalo na slobodu. Správa o tom by na verejnosti vyvolala zdesenie. A tak bolo na vec uvalené informačné embargo – nik sa nesmel nič dozvedieť. Padlo rozhodnutie, že tigra vyhľadajú a zastrelia ASAP.

Poľovníkom sa do toho sprvu moc nechcelo. Tak sa uvažovalo o tom, či by to nemohol urobiť náš najvyšší ústavný činiteľ. Ten však bol plne zaneprázdnený výkonom funkcie prezidenta hlavy štátu. Napokon sa na úlohu predsa podujali poľovníci, lebo zavážila poľovnícka česť.

Do končín, v ktorých sa mal tiger pohybovať, vošiel automobil s lovcami na palube. Boli traja; Laco, Maco a Bobo. Usmiati, dobre živení, červenolíci, s frajerskými fúzmi. Všetci traja mali flinty, a Laco bol navyše poverený funkciou obstarávateľa pitného režimu. Fľašky trčali z vreciek jeho špeciálnej vesty ako náhradné strely do RPG-7.

Opustili auto, a vydali sa do lesa, pátrať. Kráčali pomedzi stromy a striehli. Keď po niekoľkých hodinách naďabili na čistinu, padlo rozhodnutie že je správny čas na posilnenie sa. Sadli na pne, a Maco z poľovnej kapsy vytiahol konzervy Moravského uzeného. Po tom čo sa dobre najedli bravčového a napili borovičky, sa pobrali ďalej.

Les bol stále temnejší, z húštin sa ozývali čudné zvuky. Vtom v kríkoch strašne zapraskalo. Bobo, ktorý bol najbližšie, sa zľakol, že tiger na neho už ide skočiť a tak vzal nohy na plecia. Nasledoval ho Maco, ktorý utekal ako o život. Puška mu pri tom skĺzla z pleca a pri náraze na zem spustila. Výstrel začul Laco, a so slovami; nenechávajte ma tu kamaráti!, bežal čo mu sily stačili, tratiac na úteku fľaše.

Chlapi dobehli k autu, nasadli do neho a ufujazdili, zaprisahajúc sa, že na to miesto sa už nevrátia. Tiger, ktorý bohvie, kde v tej chvíli bol, sa bezcieľne potuloval po lese. Čas plynul a on bol zo dňa na deň smutnejší, lebo mu chýbala tigrica. Nechutilo mu jesť, kŕmil sa iba trávou a hríbmi. Napokon úplne prestal prijímať potravu, zaliezol do nejakej jaskyne a zdochol.

Ty špatúch!

01.05.2024

Keď som chodil do posledného ročníka na strednej škole, býval som na priváte. Cestou do školy som sa zvykol zastaviť na jednom mieste a zapáliť si. Raz keď som tam fajčil, videl som okolo prechádzať dievča asi tak staré ako ja, ktoré (ako som zistil neskôr) chodilo do školy pre mentálne a sociálne zaostalé deti. Pamätám si že keď išla okolo mňa, tak na mňa gánila [...]

Milota a jej deti

28.04.2024

Milota má prenajatý jednoizbový byt. Žije v ňom s tromi malými deťmi a dvoma psami. Ani chvíľu u nich nie je pokoj. Deti pobehujú po byte, dupú, kričia, hádžu hračky o zem, vozia sa na odrážadle po plávajúcej podlahe. Ako som už písal, Milotu spoznáte podľa divého medvedieho pohľadu. Hlas ktorý má, sa k tomuto jej divému pohľadu dokonale hodí. Má silný a veľmi [...]

Milota a jej demenciou postihnutá babička

27.04.2024

Milotinej babičke začína demencia. Keď niečo robí, tak to nikdy nedokončí, zabúda, keď rozpráva, nevie nájsť správne slová, býva často dezorientovaná a nevie kde je. Milota však našla spôsob, ako priebeh choroby u nej spomaliť. Tým zázračným prostriedkom je tanec. Ten odbúrava stres, dvíha náladu, a zlepšuje zdravie, fyzické aj psychické. Keď Milotina babička [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 214
Celková čítanosť: 338501x
Priemerná čítanosť článkov: 1582x

Autor blogu