Založ si blog

Medveď v Bratislave naháňal hipstera (moja fikcia)

Niekde v Bratislave: Mladý, asi tridsaťročný muž s hustou bradou a účesom čo vyzerá ako keby sa mu niekto vykakal na hlavu, si dal vegánske rizoto a sójový drink vo svojom obľúbenom podniku.

Potom vyšiel von a vystrel sa na lavičke. Vytiahol tablet, prstom lenivo hladil displej. Takto, nehybne, iba s prstom jemne kĺzajúcim po obrazovke tabletu, tam ležal asi hodinu.

Pohľad na neho dával tušiť ako budú vyzerať ľudia budúcnosti – zakrpatejú im všetky orgány a jediným normálne vyvinutým orgánom ostane prst slúžiaci na scrollovanie.

Zrazu kde sa vzal, tu sa vzal, náhle sa pri ňom objavil medveď. Vyzeral byť trochu dezorientovaný a nervózny.

Hipster vytiahol smartfón, že si s ním urobí selfíčko. Ale medveď pre to nemal pochopenie, zahnal sa labou a vyrazil mu ho z ruky.

Na to sa mladý muž dal na útek. Bol to bizarný pohľad. Bežal, čo mu jeho ploché nohy stačili, a brucho mu lietalo hore dole. Medveď sa rozbehol za ním!

Zakrátko ho dobehol, a tresk ho labou po hlave! Hipster spadol na zem a zostal na nej nehybne ležať. Šelma víťazoslávne zarevala, obrátila sa a rozbehla sa späť do lesa. Všetci Bratislavčania ktorí boli svedkami tejto scény skameneli v nemom úžase.

Na miesto dorazil zásahový tím…

Iba fikcia??? Ktovie?, možno už čoskoro realita…

Zločin a trest – majstrovské dielo Dostojevského

21.05.2024

Tak som dočítal Crime and Punishment od Dostojevského. Je to vynikajúci, pútavo napísaný príbeh, a jeden z najlepších románov od tohto spisovateľa. Sú v ňom tri typy postáv: Záporné – Raskoľnikov, Svidrigailov, Lušin, stará úžerníčka. Kladné – Soňa, Duňačka, Razumichin, Porfýrius Petrovič. A groteskné – Marmeladov, Lebeziatnikov, a Katarína [...]

Atentát odhaľuje zlo ktoré v nás je

16.05.2024

Na atentát na Fica promptne zareagovala blogerka Ištvánová. Táto blogerka nenávidí duševne chorých ľudí, a je nimi doslova posadnutá. Ako čerešne z torty si vyberá prípady keď nejaký duševne chorý človek spácha zločin a potom o duševne chorých píše ako o nebezpečných indivíduách, ktorých sa máme báť. V skutočnosti iba mizivá časť duševne chorých pácha [...]

Knihy, ktoré som prečítal počas predchádzajúcich týždňov

10.05.2024

Mám rád čítanie anglicky písaných kníh. S ich pomocou sa zdokonaľujem v anglickom jazyku. Počas posledných týždňov prečítal: Treasure Island, od R. L. Stevensona, The Memoirs of Sherlock Holmes, od A. C. Doyla, The Invisible Man, od H. G. Wellsa, 20 000 Leagues Under the Sea, a Around the World in Eighty Days od J. Verna. Treasure Island som čítal ako dieťa v slovenčine, potom [...]

Robert Kaliňák

Kaliňák: Po zasadnutí Bezpečnostnej rady predstavia členovia prvé návrhy opatrení

21.05.2024 17:04

Po stredajšom plánovanom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR sa dozvieme, aká je aktuálna situácia po atentáte na Roberta Fica.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Už žiadny priamy prenos z Gazy. Izrael zhabal novinárom kamery

21.05.2024 16:42

Izrael vyzval "národy civilizovaného sveta", aby vystúpili proti žiadosti hlavného prokurátora Medzinárodného trestného súdu (ICC) o vydanie zatykačov na členov vlády.

železnica, cyklotrasa, Poltár, Rimavská Sobota

Tragédia na železničnej stanici v Nitre, o život prišiel 16-ročný chlapec

21.05.2024 16:40

Policajná hliadka našla telo bez známok života v blízkosti železničnej trate pod sídliskom Klokočina.

taraba

Taraba avizuje zmeny pri novele zákona o ochrane prírody

21.05.2024 16:27

Novele zákona o ochrane prírody a krajiny sa parlament venuje v skrátenom legislatívnom konaní.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 219
Celková čítanosť: 350951x
Priemerná čítanosť článkov: 1603x

Autor blogu