Založ si blog

Jedlá ktoré podávajú v ruských väzniciach

V predchádzajúcom článku som napísal, že väzňov v ruských väzniciach napchávajú pšeničnou kašou, čo nie je pravda.

Aby som to napravil, v tomto článku vymenujem sedem špecialít, ktoré podávajú v ruských väzniciach.

Prvou je foie gras, čo je husacia pečienka, na chlebe brioche s trochou cibule a figovým džemom. Chutí vynikajúco.

Druhou špecialitou podávanou v ruských väzniciach sú ustrice. Tie majú blahodárny efekt na zdravie konzumentov a ruskí väzni ich majú aspoň raz do týždňa.

Tretím jedlom podávaným v ruských väzniciach je cassoulet. Toto jedlo sa skladá z bielych fazuliek, kačacích stehien a bravčového mäsa. Ruským väzňom mimoriadne chutí.

Štvrtou špecialitou je poulet basquaise, čo je kura s omáčkou zo šunky, paprík, paradajok a špeciálneho korenia.

Aký by bol väzenský jedálnu lístok bez slimákov? Slimáci v ruských väzniciach nesmú chýbať. Podávajú ich s petržlenovým maslom. To je piata ruská väzenská špecialita.

Šiesta špecialita typická pre ruské väznice je mouclade charentaise, čo sú mušle varené so šalotkou, strúčikmi cesnaku a delikátnym korením.

Siedmym jedlom podávaným v ruských väzniciach sú bretňanské palacinky, galette bretone, čo sú pikantné palacinky so šunkou syrom, vajcom cibuľou a klobáskou.

Samozrejme, špecialít ktoré podávajú v ruských väzniciach, je oveľa viac. Ruskí väzni ich milujú, pobyt vo väzení považujú za požehnanie a po prepustení na slobodu naň spomínajú ako na najkrajšie roky svojho života.

Knihy, ktoré som prečítal počas predchádzajúcich týždňov

10.05.2024

Mám rád čítanie anglicky písaných kníh. S ich pomocou sa zdokonaľujem v anglickom jazyku. Počas posledných týždňov prečítal: Treasure Island, od R. L. Stevensona, The Memoirs of Sherlock Holmes, od A. C. Doyla, The Invisible Man, od H. G. Wellsa, 20 000 Leagues Under the Sea, a Around the World in Eighty Days od J. Verna. Treasure Island som čítal ako dieťa v slovenčine, potom [...]

Zločin a trest od Dostojevského

09.05.2024

Mám rád Dostojevského a prečítal som veľa jeho kníh. Musím však priznať že sú medzi nimi veľké rozdiely. Napríklad taký Idiot je nepodarok. Čítal som ho dva krát, prvý raz ako osemnásťročný, druhý krát pred niekoľkými rokmi, a ani raz som to nedočítal, také to bolo nudné a zle napísané. Čo sa mi od tohto autora páčilo najviac, tak to boli Diablom posadnutí [...]

Dvesto medveďov do Bratislavy

07.05.2024

Ďalší incident s medveďom. Pobehoval po ulici v Očovej. Podľa nejakých aktivistov z Facebooku bol šofér auta mentálny chudák, lebo hnal zviera pred sebou, ešte si ho aj nahrával a nevenoval sa riadeniu vozidla. Vraj keby medveď niekomu ublížil bola by to jeho vina. Asi ten šofér mal zastaviť, vystúpiť z auta, a nechať sa medveďom doráfať. Mne pri čítaní tých riadkov [...]

Záchranka / Sanitka / Ambulacia /

Zábava sa skončila tragédiou. V Bratislave sa viacero ľudí zrejme otrávilo drogami, jeden muž neprežil

11.05.2024 10:57

Záchranári prijali v noci viacero volaní zo spoločenskej akcie vo Vlčom hrdle, pri ktorých bolo podozrenie na intoxikáciu drogami.

nehoda autobusu, rakúsko

Vážna nehoda slovenského autobusu v Rakúsku: Zranilo sa desať ľudí, traja ťažko

11.05.2024 10:39

Vodič vo vysokej rýchlosti narazil do betónovej zábrany oddeľujúcej jazdné pruhy v úseku, kde sa uskutočňujú práce na ceste.

bytča, polícia

Predbežné výsledky pitvy vylúčili cudzie zavinenie smrti muža, ktorého telo našli v derivačnom v kanáli v Bytči

11.05.2024 09:50

V súčasnosti polícia vykonáva potrebné úkony, ktorých cieľom je zistiť totožnosť muža.

slnečná búrka, Nemecko

Zem zasiahla najsilnejšia slnečná búrka za dve desiatky rokov

11.05.2024 08:40

Najsilnejšia slnečná búrka za viac ako dve desaťročia zasiahla v piatok Zem, pričom na oblohe vyvolala veľkolepé svetelné predstavenia.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 217
Celková čítanosť: 344359x
Priemerná čítanosť článkov: 1587x

Autor blogu