Založ si blog

Nekopte do schizofrenikov, zločiny pácha nepatrný zlomok z nich

Sú ľudia ktorí sa snažia démonizovať duševne chorých. Vyberajú si prípady keď niekto taký spáchal zločin a snažia sa vyvolať dojem, že všetci duševne chorí sú nebezpeční. Niektorí takíto ľudia sú úbohí, závidia duševne chorým ešte aj to že poberajú invalidné dôchodky a nemusia pracovať.

Ľudia démonizujúci duševne chorých, tými chorými myslia väčšinou schizofrenikov. Pozrime sa na výskyt schizofrénie v populácii. Má ju jedno percento populácie. To na takmer päťapolmiliónovom Slovensku je viac ako päťdesiattisíc ľudí. Je to obrovské číslo.

Prípadov, keď nejaký schizofrenik niekomu ublížil sa stane niekoľko za rok. Človek nemusí byť matematický génius aby pochopil, že zločiny pácha nepatrný zlomok schizofrenikov.

Oveľa nebezpečnejší sú psychopati (ako Putin), antisociáli, a alkoholici. Ale psychopati a antisociáli sa málokedy liečia, takže oficiálne sú zdraví, a voči alkoholikom je naša spoločnosť tolerantná.

Knihy, ktoré som prečítal počas predchádzajúcich týždňov

10.05.2024

Mám rád čítanie anglicky písaných kníh. S ich pomocou sa zdokonaľujem v anglickom jazyku. Počas posledných týždňov prečítal: Treasure Island, od R. L. Stevensona, The Memoirs of Sherlock Holmes, od A. C. Doyla, The Invisible Man, od H. G. Wellsa, 20 000 Leagues Under the Sea, a Around the World in Eighty Days od J. Verna. Treasure Island som čítal ako dieťa v slovenčine, potom [...]

Zločin a trest od Dostojevského

09.05.2024

Mám rád Dostojevského a prečítal som veľa jeho kníh. Musím však priznať že sú medzi nimi veľké rozdiely. Napríklad taký Idiot je nepodarok. Čítal som ho dva krát, prvý raz ako osemnásťročný, druhý krát pred niekoľkými rokmi, a ani raz som to nedočítal, také to bolo nudné a zle napísané. Čo sa mi od tohto autora páčilo najviac, tak to boli Diablom posadnutí [...]

Dvesto medveďov do Bratislavy

07.05.2024

Ďalší incident s medveďom. Pobehoval po ulici v Očovej. Podľa nejakých aktivistov z Facebooku bol šofér auta mentálny chudák, lebo hnal zviera pred sebou, ešte si ho aj nahrával a nevenoval sa riadeniu vozidla. Vraj keby medveď niekomu ublížil bola by to jeho vina. Asi ten šofér mal zastaviť, vystúpiť z auta, a nechať sa medveďom doráfať. Mne pri čítaní tých riadkov [...]

Annalena Baerbocková

Príliš drahí kaderníci. Za účesy nemeckých politikov platí štát tisíce eur

12.05.2024 14:00

Ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková dáva na kaderníčky a vizážistov vyše 11-tisíc, kancelár Olaf Scholz "iba" 3 000 eur mesačne - z peňazí daňových poplatníkov.

Peter Pellegrini,

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je naďalej Pellegrini, Matovič opäť na chvoste

12.05.2024 13:51

Na druhom mieste sa v rebríčku umiestnila prezidentka Čaputová, na treťom premiér Róbert Fico.

ta3

Smer, Hlas, PS aj SaS dúfajú v čo najlepší výsledok v eurovoľbách

12.05.2024 13:38

Ondruš, E. Kaliňák, a Bittó Cigániková sa v diskusii zhodli na odmietnutí migračného paktu.

medvedie stopy, medveď

Pri pohybe v lese si všímajte medvedie stopy a jeho trus, radia ochranári

12.05.2024 12:35

Štátna ochrana prírody odporúča turistom nosiť so sebou "medvedí sprej" a naučiť sa ho správne používať.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 217
Celková čítanosť: 345312x
Priemerná čítanosť článkov: 1591x

Autor blogu