Založ si blog

Ste pre nich buď ateista alebo bigotný katolík

Niektorí ateisti sú veľmi čudní. Keď poviete že ste veriaci človek, tak ste pre nich automaticky bigotný katolík, ktorý schvaľuje všetky kontroverzné veci za ktoré môže katolícka cirkev.

Musíte im s námahou vysvetľovať, že to že veríte v existenciu duchovného sveta a bytostí v ňom, posmrtný život atď. neznamená že ste bigotný katolík.

Musíte im s námahou vysvetľovať, že nie ste pokrstený, k cirkvi máte odpor, rovnako máte odpor k bigotným ľuďom, lebo vás takíto ľudia v škole a v práci šikanovali.

Keď bigotným ľuďom poviete že nie ste pokrstený a neuznávate cirkev, tak ste pre nich automaticky ateista. Viera v reinkarnáciu pre nich nie je viera, je to niečo čomu nerozumejú.

Proste je to tak, že pre mnohých ľudí sú iba dva extrémy, buď ste ateista, alebo bigotný katolík. Nič iné okrem toho nemôže byť.

 

Medveď v Bratislave naháňal hipstera (moja fikcia)

18.04.2024

Niekde v Bratislave: Mladý, asi tridsaťročný muž s hustou bradou a účesom čo vyzerá ako keby sa mu niekto vykakal na hlavu, si dal vegánske rizoto a sójový drink vo svojom obľúbenom podniku. Potom vyšiel von a vystrel sa na lavičke. Vytiahol tablet, prstom lenivo hladil displej. Takto, nehybne, iba s prstom jemne kĺzajúcim po obrazovke tabletu, tam ležal asi hodinu. Pohľad na [...]

Niet nad dobré susedské vzťahy

17.04.2024

Jožko Cígeľ bol slepý. Žil biedny život ťažko zdravotne postihnutého, ľudí sa stránil a zo svojho bytu len málokedy vychádzal. Jeho jedinou radosťou bola pastierska píšťalka. Hrával na ňu každý deň, raz veselé a inokedy smutné melódie. Všetko bolo v poriadku až do chvíle kým sa do bytu nad ním neprisťahovala slobodná matka s troma malými deťmi a dvoma psami. Tá [...]

Ľudia napadnutí medveďmi si za to môžu sami! Mali sedieť doma

16.04.2024

Viete čo je victim blaming? Je to obviňovanie obete. Tí ktorí obviňujú obete hovoria, že obeť si za svoju ujmu môže sama. Napríklad znásilnenej žene povedia že provokovala. Victim blaming je častý aj keď ide o útoky medveďov na ľudí. Vraj napadnutí ľudia si za to môžu sami, nemali chodiť mimo turistických chodníkov, nemali zbierať huby, bylinky, prípadne nemali [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 206
Celková čítanosť: 328185x
Priemerná čítanosť článkov: 1593x

Autor blogu