Založ si blog

Poľovačka na tigra

Nedávno som sa na jednej chate stretol s partiou poľovníkov. Sedeli sme za stolom, jedli znamenitú divinu, pili alkohol (ja iba čaj) a počúvali rôzne, prevažne poľovnícke historky. Teraz vám sprostredkujem jeden z najzaujímavejších príbehov, ktorý som mal možnosť, si toho večera vypočuť. Udial sa pred rokmi, tu na Slovensku.

Poľovačka na tigra

Istý bohatý podnikateľ mal veľmi náročnú manželku. Neustále od muža vyžadovala darčeky v podobe kytíc kvetov, šperkov, či iných drahocenných vecí. Aby ju uspokojil, snažil sa vyhovieť jej nárokom, a plnil čo jej na očiach uvidel. Nakupoval jej topánky a drahé kožuchy. Kupoval exotické zvieratá. Napokon jej kúpil tigra.

Zviera žilo v klietke a náročná hysterka sa ním chodila kochať. Jedného dňa sa za nevyjasnených okolností dostalo na slobodu. Správa o tom by na verejnosti vyvolala zdesenie. A tak bolo na vec uvalené informačné embargo – nik sa nesmel nič dozvedieť. Padlo rozhodnutie, že tigra vyhľadajú a zastrelia ASAP.

Poľovníkom sa do toho sprvu moc nechcelo. Tak sa uvažovalo o tom, či by to nemohol urobiť náš najvyšší ústavný činiteľ. Ten však bol plne zaneprázdnený výkonom funkcie prezidenta hlavy štátu. Napokon sa na úlohu predsa podujali poľovníci, lebo zavážila poľovnícka česť.

Do končín, v ktorých sa mal tiger pohybovať, vošiel automobil s lovcami na palube. Boli traja; Laco, Maco a Bobo. Usmiati, dobre živení, červenolíci, s frajerskými fúzmi. Všetci traja mali flinty, a Laco bol navyše poverený funkciou obstarávateľa pitného režimu. Fľašky trčali z vreciek jeho špeciálnej vesty ako náhradné strely do RPG-7.

Opustili auto, a vydali sa do lesa, pátrať. Kráčali pomedzi stromy a striehli. Keď po niekoľkých hodinách naďabili na čistinu, padlo rozhodnutie že je správny čas na posilnenie sa. Sadli na pne, a Maco z poľovnej kapsy vytiahol konzervy Moravského uzeného. Po tom čo sa dobre najedli bravčového a napili borovičky, sa pobrali ďalej.

Les bol stále temnejší, z húštin sa ozývali čudné zvuky. Vtom v kríkoch strašne zapraskalo. Bobo, ktorý bol najbližšie, sa zľakol, že tiger na neho už ide skočiť a tak vzal nohy na plecia. Nasledoval ho Maco, ktorý utekal ako o život. Puška mu pri tom skĺzla z pleca a pri náraze na zem spustila. Výstrel začul Laco, a so slovami; nenechávajte ma tu kamaráti!, bežal čo mu sily stačili, tratiac na úteku fľaše.

Chlapi dobehli k autu, nasadli do neho a ufujazdili, zaprisahajúc sa, že na to miesto sa už nevrátia. Tiger, ktorý bohvie, kde v tej chvíli bol, sa bezcieľne potuloval po lese. Čas plynul a on bol zo dňa na deň smutnejší, lebo mu chýbala tigrica. Nechutilo mu jesť, kŕmil sa iba trávou a hríbmi. Napokon úplne prestal prijímať potravu, zaliezol do nejakej jaskyne a zdochol.

Moja hrdinka Milota – pilotný článok o mojej hrdinke

23.04.2024

Vážení čitatelia, neprehliadnite tento článok! Venujem v ňom pozornosť jednej veľmi zaujímavej osobnosti. Už som sa o nej, mimochodom, raz zmienil, v jednom zo svojich predchádzajúcich blogov. Dnes o nej napíšem opäť. (Dúfam že toto nebude posledný článok o nej, ale že to bude úvodný text z dlhšej série, kde budem písať rôzne epizódy z jej života.) A teraz ju [...]

Medvedica v Bratislave napadla pipinu (moja fikcia)

22.04.2024

Po jednom z bratislavských sídlisk vidíme kráčať mladú, krásnu a sebavedomú ženu, pipinu. Má gélové nechty, zvodné kačacie pery, umelé mihalnice a nosí výrazný makeup. Veľmi hrdá je na svoj zadok v ktorom má voperované dva obrovské silikónové implantáty. Je taký veľký, že kvôli nemu nedokáže ležať na chrbte, a nosiť môže iba legíny, lebo žiadne iné [...]

Medveď v Bratislave naháňal hipstera (moja fikcia)

18.04.2024

Niekde v Bratislave: Mladý, asi tridsaťročný muž s hustou bradou a účesom čo vyzerá ako keby sa mu niekto vykakal na hlavu, si dal vegánske rizoto a sójový drink vo svojom obľúbenom podniku. Potom vyšiel von a vystrel sa na lavičke. Vytiahol tablet, prstom lenivo hladil displej. Takto, nehybne, iba s prstom jemne kĺzajúcim po obrazovke tabletu, tam ležal asi hodinu. Pohľad na [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Juraj Paškuliak

Som dieťa ktoré zvolalo že cisár je nahý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 208
Celková čítanosť: 330649x
Priemerná čítanosť článkov: 1590x

Autor blogu