Viktor Timura je rusofilný, antisemitský, a antikresťanský spisovateľ

28. novembra 2023, Juraj Paškuliak, Konšpiračné teórie

Jeho kniha Neznáme dejiny, je zmesou rusofilných, antisemitských a ufologických hlúpostí.

Obraz o tejto knihe som si utvoril tak, že som si prečítal niektoré jej časti, a počúval som čo mi rozprával človek, ktorý ju má rozčítanú a berie ju veľmi vážne.

Píše sa tam napríklad to, že kolískou svetovej civilizácie je Rusko, lebo etniká ktoré vytvorili najstaršie kultúry pochádzajú z územia Ruska.

Mimozemšťania vraj udržiavali kontakt so starými kultúrami, napríklad faraóni boli mimozemšťania upravení tak aby sa podobali na ľudí.

Autorovi ležia v žalúdku Židia, píše o nich len v zlom, ako o služobníkoch temných síl. O Novom zákone v Biblii píše že bol vytvorený pre nežidovských zástancov síl temna.

Celá kniha je preniknutá naratívom o zlom skazenom západe, ktorý slúži silám temna, a o dobrom Rusku, ktoré sa západ snaží zničiť. Američania sú v kontakte so zlými mimozemšťanmi, Rusi s dobrými, a tak ďalej.

V knihe je množstvo fotografií. Sú tam fake fotografie rôznych rás mimozemšťanov a ich kozmických lodí (aj havarovaných). Pod fotkami je uvedené že sú z Youtube.

Ja ufólógiu pokladám za hlúposť preto, lebo keď som mal okolo pätnásť rokov, tak som na existenciu mimozemšťanov veril, ale časom som prišiel na to, že všetci ľudia ktorí o sebe tvrdili že majú kontakt s mimozemšťanmi, sú podvodníci.

Medzi takýchto podvodníkov radím aj Timuru. Teda buď je to podvodník, ak vie že píše hlúposti, alebo je to blázon (ak verí tomu čo píše).